Смяна на еднокомпонентни торбички

Изпразване на торбичките

Можете да седнете, коленичите или застанете до тоалетната чиния. Отворете дъното на торбичката и изпразнете съдържанието в тоалетната. Почистете отвора на торбичката със сухи кърпички и затворете.

 

Смяна на торбичката

Когато сменяте торбичката с нова, уверете се, че имате всичко необходимо. С едната ръка леко притиснете кожата, а с другата внимателно отлепете торбичката от горе надолу. Бързите движения могат да раздразнят кожата.

 

 

Специалните почистващи кърпички могат да ви помогнат да премахнете остатъците от залепващите съставки от кожата или да ви помогнат по-лесно да отстраните самозалепващата се основа (плочка).

 

 

Преди да махнете протектора от плочката, можете да я затоплите с ръце или със сешоар. Това ще улесни по-доброто ѝ прилепване към кожата.

 

 

За да улесните поставянето на торбичката, прегънете самозалепващата се плочка на две (вж картината). Поставете плочата от долната страна на стомата. Уверете се, че няма гънки между кожата и плочката (ако има изпънете кожата).

 

 

След като поставите торбичката около стомата, уверете се, че е добре прикрепена. Притиснете леко с пръсти в посока от стомата към края на торбичката.