Преди и след операция

Преди операция

Лекарският екип ще ви помогне да се подготвите, ще ви даде съвети за предстоящата операция и ще отговори на въпросите ви. Ще бъдете  информиран подробно за цялата процедура.   

Възможно е да не успеете да запомните цялата информация в началото. Може да ви бъде от полза да си запишете възникналите въпроси, за да се подсетите по-лесно какво не ви е ясно.

Сестрите ще бъдат на разположение, за да помогнат на вас и вашето семейство. Те ще се грижат за вас и ще ви окажат нужната подкрепа не само в болницата, но и у дома.

 

След операция

Когато се събудите след упойката, ще откриете най-различни тръбички, прикрепени към вас – през следващите дни те постепенно ще бъдат премахнати. Стомата ще бъде покрита от прозрачна торбичка. В началото стомата ще бъде подута, но през следващите няколко седмици ще се свие.

Обикновено по време на операцията в стомата се поставят две тънки тръбички. Те се пъхат в пикочопроводите, за да ги държат отворени и да е сигурно, че дренират правилно. Когато стомата се свие, те ще бъдат премахнати.

Урината, която излиза от стомата ще бъде премесена с кръв в първите 2-3 седмици след операцията, но постепенно ще се изчисти.

Парчето от тънкото черво, с помощта на което е изведена стомата, ще продължава да произвежда слуз, което е нормално. Обикновено в началото слузта е доста, но постепенно количеството намалява.

 

В болницата

Престоят ви в болницата ще бъде около 5 - 10 дни. Сестрите ще ви научат как да сменяте торбичките, как да измервате стомата, за да проверите дали отворът на торбичката е правилен и как да се грижите за стомата като цяло.

 

Изписване от болницата

Когато ви изпишат ще ви бъде подробно обяснено как сам да се грижите за вашата стома. Докторът ще ви напише рецепта за всичко необходимо за грижата за стомата. Обадете ни се на телефон 02/860 31 92 и с удоволствие ще ви информираме как да се снабдите с нашите продукти.

 

Помнете, че не сте сами

Фирма Уелкеър ЕООД ще ви подкрепи и помогне, независимо дали имате нужда от съвет как да се грижите за вашата стома или от нашите продукти. Комуникацията с нашата фирмa и търговските ни представители не спира когато ви изпишат от болницата. Ако имате нужда от нещо, нашите опитни служители ще бъдат на ваше разположение, за да ви помогнат. Можете да се свържете с нас на телефон 02/860 31 92 или имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.